Brez glutena ne bolijo kolena

Brezglutenska dieta se bere kot modna muha, ampak zame je rešila desetletne težave s kolenom, ki jih ni znal rešiti noben specialist.

Mislim, da so se težave začele v srednji šoli. Sčasoma sem ugotovila, da me koleno boli predvsem pozimi, ko je pač hladneje, zato sem si kupila volnene kolenčnike, ki so sicer malo pomagali, niso pa rešili moje težave.

Opazila sem, da me je koleno bolelo vse redkeje, ko sem začela iz prehrane počasi izločati predelano hrano. Potem sem na spletu naletela še na informacije, ki so povezovale gluten in artritis, zato sem se odločila, da poskusim z brezglutensko dieto. Delovalo je! Bolečine v kolenu so se potem pojavile, le če sem jedla hrano, za katero nisem vedela, da vsebuje gluten: tako sem se najedla krvavic (ješprenj!) in potem ugotavljala, zakaj hudiča imam že cel teden vneto koleno. Včasih pa mi je vnetje povzročilo neko x živilo (npr. fino mleta kokosova moka).

Zelo pomembno pri tem pa je, da na tej dieti ne jem brezglutenskih nadomestkov, npr. brezglutenskega kruha, testenin in podobnega, saj gre običajno za izdelke, ki bi mi s svojimi sestavinami še bolj škodili kot pšenični kruh.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s