Juha je kuhana. Kako dosežem, da jo bo otrok pojedel?

Mislim, da ima večina otrok rada juho, sploh če jo postrežete z rezanci, zlatimi kroglicami, cmoki. Kaj pa, če vam rečem, da so rezanci, kroglice in cmoki visoko procesirana živila, prazne kalorije brez druge hranilne vrednosti? In če vam povem, da se rezanci in cmoki v telesu razgradijo v sladkor? Ja, res! 🙂

Jaz juhi že dolgo ne dodajam rezancev, cmokov in podobnega. Sprva so se doma malo pritoževali, ker sem jim kar naenkrat začela servirati čisto juho, ampak so se na novi način hitro navadili.

Recimo, da mi verjamete 🙂 da z rezanci in cmoki v družinsko prehrano dodajate samo sladkor, in se odločite, da bo od zdaj naprej družina jedla čisto juho. Kako potem uporniškega otroka pripravite, da poje čisto juho?

Omenila sem pritoževanje: sprava so se moji otroci seveda pritoževali nad čisto juho. Da jim skrajšam trpljenje ob uživanju čiste juhe 🙂 sem uvedla nov način serviranja. Mlačno juho sem otrokom postregla kar v kozarcu s slamico. Pitje mlačne juhe po slamici iz kozarca je primerno za zbirčne Metke in bolnega otroka, ki ga na ta način lahko nahranite v postelji.

Če juho postrežete v kozarcu, mora biti mlačna, da se otrok ne opeče.

Recept za juho je objavljen tukaj.

One thought on “Juha je kuhana. Kako dosežem, da jo bo otrok pojedel?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s