Krema iz rumenjakov in medu

Da se ne bom po nepotrebnem zapletala, bom sladki kremi iz surovih rumenjakov in medu rekla na kratko kar jajčna krema.

Torej, jajčna krema … lahko je samostojna jed ali dodatek, npr. tej torti in tej torti.

Jajčno kremo pripravim z električnim mešalnikom z metlicama. Za otroka zmiksam 2 rumenjaka in 2/3 žličke medu. Miksam toliko časa, da dobim gosto svetlo kremo.

Jajčno kremo včasih okrasim z naribano jedilno ali temno čokolado.

Britanska zdravnica Natasha Campbell-McBride, ki zdravi avtizem, depresijo, disleksijo, dispraksijo, shizofrenijo, ADD, ADHD, pravi, da so jajca eno od najbolj hranljivih in najlažje prebavljivih živil na svetu.

Surov rumenjak primerja z materinim mlekom, saj lahko naše telo rumenjak absorbira skoraj 100-odstotno brez prebavljanja.

Za tiste, ki jih je strah salmonele, naj povem, da moja družina uživa surove rumenjake že več let, pa smo še vedno živi. Več o naši izkušnji s surovimi jajci preberite v objavi Surova jajca.

Surovih beljakov ne zavržem. Včasih jih zbiram v kozarec za vlaganje, nato jih zmrznem ali takoj porabim za torto brez moke in mleka ali nadomestek kruha. Včasih pa otrokom serviram jajčno kremo, zraven pa tudi na ponvi popečene beljake, ki jih rahlo posolim.

V času bolezni moji otroci uživajo jajčno kremo, ki je lahko zelo nasitna (saj je zelo penasta) in zelo bolnemu otroku ne paše. Takrat otroku postrežem rumenjak in med, ki ju zmiksam s paličnim mešalnikom. Ta mešanica je tekoča in ni nasitna, zato jo običajno sprejme tudi bolan otrok.

Bon appétit.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s