O meni

Sem Nataša Tomc, prehranska svetovalka Fitnes zveze Slovenije. Šport in raziskovanje prehrane sta moja strast, zato sem se odločila, da se s tem področjem začnem ukvarjati profesionalno. Udeležila sem se več predavanj in aprila 2019 pri Fitnes zvezi Slovenije uspešno opravila tečaj za prehransko svetovalko.

Predvsem pa sem mama in žena in skrbim za družinsko prehrano, da bi bila moja družina vitka in zdrava.

S prehrano, zdravjem ter fizično močjo in kondicijo se ukvarjam že dve desetletji. Raziskovanju prehrane sem namenila velik del svojega prostega časa. Redno berem strokovno literaturo in na spletu spremljam strokovnjake s področja prehrane in zdravja. Prizadevam si, da znanje o prehrani in zdravju iščem pri različnih virih in se izobražujem o različnih načinih prehranjevanja, saj vam le tako lahko pomagam celostno in vam ne vsiljujem svojega načina.

Spoznala sem, da je optimalna prehrana ključna za zdravje otrok, starostnikov in cele družine, za uspeh v šoli in službi, delovanje možganov in celo za medčloveške odnose. Spoznala sem, da ni treba, da človeka ves čas pestijo zdravstvene težave, in da staranje ne vodi nujno v bolezen.

Preučujem različna področja: prehrano za zdravje otrok, odraslih, starostnikov in cele družine; prehrano pred zanositvijo, med nosečnostjo in ob dojenju; fizično moč in kondicijo; spanje; učinke različnih diet in postenja; vzroke za bolezni, kot so sladkorna bolezen tipa 2, srčno-žilne bolezni, demenca, rak, karies, artritis, ADHD/ADD, avtizem. Poglobljeno raziskujem tudi, kako lahko s prehranskimi dodatki postavimo piko na i optimalni prehrani.

Vedno sem na tekočem z najnovejšimi prehranskimi smernicami in jih tudi preizkušam, zato lahko z vami delim svoje izkušnje s kratkoročnim in dolgoročnim postenjem, nizkohidratno in visokomaščobno (LCHF), ketogeno in karnivorno prehrano (izključno živila živalskega izvora). Moj cilj je, da vam pomagam poiskati dolgoročno vzdržen način prehranjevanja ter da bo vadba poživitev in ne orodje za izgubljanje odvečne telesne maščobe. Pomagala vam bom vzpostaviti zdrav in sproščen odnos do hrane.