Prehransko svetovanje

Prehransko svetovanje za otroke, odrasle, seniorje in cele družine. Brez znanstvenofantastičnih diet, štetja kalorij in drugih prehranskih norosti.

Za vitkost in zdravje, proti kroničnim boleznim, za večjo kakovost življenja, proti depresiji in anksioznosti, za večje kognitivne sposobnosti, proti demenci, za zdravo črevesje, proti sladkorni bolezni, za boljši spanec, proti odvisnosti od hrane in proti motnjam hranjenja.

Svetujem v živo, po telefonu in prek video klica.

Ob moji podpori vam ne bo treba skozi leta in leta vzponov in padcev, preden dosežete psihično in fizično zdravje ter optimalno telesno težo. Ne bo se vam treba leta vrteti v začaranem krogu izgubljanja in pridobivanja odvečne telesne maščobe. Ne bo se vam treba utapljati v vrtincu razočaranja, jeze in drugih negativnih čustev ob nenehno neuspešnih shujševalnih podvigih. Znebili se boste odpora do športa, ki ste ga morda pridobili z leti, ker ste s športom ukvarjali le zaradi hujšanja. Ne bo vam več treba imeti monologov v slogu »jutri pa res začnem«. Ugotovili boste, da najbrž nimate tako velikih težav s samodisciplino, kot ste mislili. Po kosilu vam ne bo treba podpirati vek, da bi ostali budni. Razvili boste normalen odnos do hrane. Čez dan vas ne bodo nenehno spremljale lakota in obsedene misli, kdaj in kaj boste jedli. Osvobodili se boste motenj hranjenja. Ne bodo vas celo zimo pestili prehladi in viroze. Ne bodo vas spremljali glavoboli. Naučili se boste prisluhniti telesu in ugotoviti, katera živila vam koristijo in katera škodijo. Lahko boste polno uporabljali svoje možgane in tako postali uspešnejši v službi in življenju nasploh. Lahko boste polno izkoristili svoj potencial. Ponoči se boste zares naspali. Uspešnejši boste pri športu, ki vam je v veselje. Ne boste razdražljivi zaradi nihanja sladkorja v krvi. Zaradi vsega tega boste lahko vzdrževali boljše medčloveške odnose.

In kaj lahko ponudim celi vaši družini? Zelo dobro se zavedam, da je usklajevanje družinskega življenja, šole in službe zelo zahtevno. In kako naj bi družina ob vsem tem skrbela še za ustrezno prehrano? Zame je družinska prehrana zelo pomembna, saj se je izkazalo, da je ključ ne samo do fizičnega in psihičnega zdravja, pač pa tudi do dobrih družinskih odnosov ter uspeha v šoli in službi. Leta sem preizkušala, kako bi optimalno skrbela za našo prehrano, a da pri tem ne bi postala sužnja štedilnika. S svojim znanjem in izkušnjami vam lahko pomagam, da boste vi in otroci vitki in zdravi. Da boste lažje skrbeli za družinsko prehrano. Da bo v družini manj viroz in prehladov in da bodo krajši. Da po obroku otroci ne bodo hiperaktivni in razdražljivi. Da vas po nedeljskem kosilu ne bo premagal spanec in bo imela družina še kaj od sončnega popoldneva. Da otroci ne bodo ves čas lačni in da se pri kosilu ne bodo zmrdovali. Da bodo otroci v šoli uspešnejši. Da bodo starši sposobni fizično slediti svojim aktivnim otrokom. Da bo gibanje v naravi prijetna izkušnja za celo družino. Da vaše telo ne bo ovira, da bi se kdaj razposajeno igrali s svojimi otroki. Da vam zaradi shujševalne diete ne bo treba posebej kuhati za katerega od družinskih članov. Da bo novemu načinu prehranjevanja z lahkoto sledila cela družina.

In vse to zaradi prehrane? Ja, vse to lahko dosežete z ustrezno prehrano. Zdravo telo in um sta ključna za premagovanje težav, ki jih redno prinaša življenje.

Ena na ena bom vas ali celo vašo družino počasi usmerjala v zdravo prehranjevanje. Vodila vas bom pri nakupovanju ustreznih živil. Pomagala vam bom s kuhinjskih polic in iz shrambe odstraniti neustrezna živila in vas poučila, zakaj niso primerna. Z vami bom razbijala prehranske mite. Pokazala vam bom, kako si pripravite obrok za v službo, kaj lahko naročite zunaj in kako pripravite hranljiv obrok za celo družino, ko ste v časovni stiski. Naučila vas bom dolgoročno vzdrževati optimalno telesno težo in zdravje brez štetja kalorij.